Samen kleur geven aan Het Rijtven

U bevindt zich hier: Over ORO | Actueel | Nieuws | 2019 | September | Samen kleur geven aan Het Rijtven

Samen kleur geven aan Het Rijtven

Samen kleur geven aan Het Rijtven

Het Rijtven groeit verder. Aan de rand van Het Rijtven gaat ORO nieuwe woningen bouwen. Om het bouwterrein staat een 80 meter lange houten wand. Op de wand wordt de geschiedenis van Het Rijtven op een bijzondere manier verbeeld in 10 enorme kleurplaten van 3 bij 2 meter. Van het prille begin met de missiezusters Franciscanessen van de Heilige Antonius tot de huidige tijd, waarin Het Rijtven steeds meer in verbinding is met de omgeving. Met enkele gedichten van cliënten sluit de wand ook aan op de gedichtenroute op het terrein.

Kleur je mee?
Wij nodigen alle cliënten van ORO, kinderen uit Deurne en omgeving, en volwassen kleurplaatfanaten uit om deze bijzondere kleurplaten in te kleuren tijdens het evenement ‘Samen kleur geven aan Het Rijtven’ op zondag 29 september van 14.00 uur tot 17.00 uur. De houten wand kun je vinden tegenover de woningen aan Den Dreef (te bereiken via de parkeerplaats aan de weg Bosven, aan de oostkant van het terrein). Bij slecht weer kleuren we binnen.

Palet van Deurne
Kleuren werkt rustgevend en is daardoor stress verlagend. Het is een activiteit die heel goed past bij de sfeer op Het Rijtven waar rust, de natuurlijke omgeving en veiligheid belangrijke ingrediënten zijn voor het welzijn en geluk van mensen. Onze dank gaat uit naar gemeente Deurne die dit project  mogelijk heeft gemaakt door een eenmalige subsidie cultuur.

Kun je niet op 29 september? Je kunt verf en een schort na 29 september lenen bij de receptie in gebouw De Waag.