De Hoge Hees

U bevindt zich hier: Home | De Hoge Hees

De Hoge Hees

Schoolstraat 25d, 5741 CT Beek en Donk

De Hoge Hees, geopend in 2005, is een moderne woonvoorziening op een steenworp afstand van het centrum van Beek en Donk. Verspreid over twee woongroepen en zeventien appartementen wonen er 29 mensen met diverse zorgvragen.

Woongroepen
De Hoge Hees heeft twee kleine woongroepen. Een groep is gericht op de intensieve zorg- en begeleidingsvraag van ernstig meervoudig beperkte cliënten. Elke cliënt heeft een eigen slaapkamer, maar het sociale leven speelt zich af in de warme, sfeervolle huiskamer. Hier wordt samen gegeten, hier voelen de bewoners zich thuis, hier is optimaal oog voor de kleine, veelal non-verbale signalen van de bewoners.
De tweede woongroep richt zich op de ouder wordende bewoner bij wie de zorgvraag langzaam toeneemt. Begeleiding is hier altijd in de buurt. Bewoners vinden hier een rustige en geborgen omgeving waarin ze zich prettig en veilig voelen.

Appartementen
Zeventien cliënten wonen in een appartement waar ze zo zelfstandig mogelijk wonen. Elk appartement heeft, naast een woonkamer ook een keuken, slaapkamer en badkamer. Bewoners worden geholpen als daar behoefte aan is. Soms is die hulp vrij beperkt, soms is toch meer sprake van dingen samen met de begeleiding doen.
Ondanks de eigen woonplek, wordt het meedoen aan sociale activiteiten bevorderd. Bewoners kunnen ook samen eten, een spelletje doen of koffie drinken in de gezamenlijke ontmoetingsruimte. In de appartementen wonen zowel (jong)volwassenen als oudere cliënten.

Verbinding
De bewoners van Hoge Hees zijn bekende gezichten in Beek en Donk. Dagelijks zijn er bewoners die, al dan niet samen met begeleiders, boodschappen doen, naar de kapper gaan of een activiteit in het dorpshart bezoeken. Daar waar mogelijk wordt de verbinding met de mensen in Beek en Donk nadrukkelijk gezocht.

Algemene vraag?

Neem contact op met de receptie:
Bel 0492-530053 (24 uur per dag)
Mail info@oro.nl (24 uur per dag)

Meer weten over zorg?

Neem contact op met ORO Entree:
Bel 0492-472872 (werkdagen van 9-17 uur)
Mail welkom@oro.nl (24 uur per dag, antwoord binnen 2 werkdagen)