De Hommel

U bevindt zich hier: Home | De Hommel

De Hommel

Den Dreef 17, 5751 NP Deurne

De Hommel is een dagbestedingcentrum op Het Rijtven. Met voornamelijk belevingsgerichte activiteiten wordt een bijdrage geleverd aan een zinvolle dag, ontwikkeling en ontmoeting voor mensen met een (zeer) ernstig verstandelijke beperking met uiteenlopende ontwikkelingsniveaus, mogelijkheden, interesses en wensen. Voor de invulling van hun dag zijn ze afhankelijk van de medewerkers, die anticiperen op sfeer, veiligheid en voorspelbaarheid.

Om qua begeleiding en benadering goed op de verschillende doelgroepen in te spelen, is de Hommel  ingedeeld in drie groepen, elk met een eigen specialiteit. Deze groepen zijn:

  • sfeer en beleving;
  • intensievere begeleiding m.b.t. gedrag;
  • begeleiding van ouder wordende mensen, waaronder mensen met een vorm van dementie.

Individueel of in groepsverband worden activiteiten ondernomen binnen verschillende belevingsgebieden. Dat kan variëren van basale activiteiten, waarbinnen het prikkelen van zintuigen centraal staat, tot het doen van huishoudelijke taakjes en activiteiten zoals koken-bakken, muziek maken en beluisteren, spelactiviteiten, creatieve activiteiten, dierenactiviteit en halactiviteiten ( vaak thematisch ingevuld). Daarnaast hebben we op Het Rijtven de mogelijkheid om in de natuur te gaan wandelen en fietsen en kunnen we een bezoek brengen aan de Boerderij, Paardenstal, Honingpot of Snoezelbioscoop.

Bij de samenstelling van de groepen wordt gekeken naar de vraag, wensen en mogelijkheden van de cliënt. Door cliënten met verschillende niveaus in een groep deel te laten nemen, ontstaat er interactie, sfeer, een unieke beleving. Dit geeft een positieve uitwerking op de cliënten. Er wordt samengewerkt met andere disciplines op Het Rijtven om zo optimaal mogelijk te voldoen aan de vraag van de cliënt.

Cliënten gelukkig zien en in contact met de ander, met een goed gevoel samen de dag beleven, jezelf mogen zijn in een ontspannen en veilige sfeer, gezelligheid en door oprechte persoonlijke aandacht de dag ook weer met een goed gevoel af kunnen sluiten. Dat is erg belangrijk binnen de Hommel!

Algemene vraag?

Neem contact op met de receptie:
Bel 0492-530053 (24 uur per dag)
Mail info@oro.nl (24 uur per dag)

Meer weten over zorg?

Neem contact op met ORO Entree:
Bel 0492-472872 (werkdagen van 9-17 uur)
Mail welkom@oro.nl (24 uur per dag, antwoord binnen 2 werkdagen)