De Meent

U bevindt zich hier: Home | De Meent

De Meent

Baroniehof 189, 5709 HL Helmond

De Meent is een sfeervol en veelzijdig dagbestedingscentrum in de Helmondse wijk Rijpelberg. Binnen dit centrum gebeurt van alles, zowel in de groep als in de wijk. Zoals in elk dagbestedingscentrum staan ook hier de persoonlijke begeleidingsbehoefte, interesses, vaardigheden en mogelijkheden van de cliënt centraal.

Het dagbestedingscentrum

Bij De Meent werken we in verschillende groepen. De samenstelling van die groepen is afgestemd op de sfeer, de omgeving en de werkzaamheden waarbij de cliënten zich het meeste thuis voelen. Zo wordt in een van de groepen gewerkt in een rustige en zeer gestructureerde werkomgeving. Cliënten die last hebben van omgevingsprikkels hebben hier een eigen, individuele werkplek. In een andere groep wordt meer aandacht besteed aan het werken in groepsverband, bijvoorbeeld met gezamenlijke activiteiten of spelvormen.

De werkzaamheden die verricht worden zijn veelzijdig. Zo wordt er gewerkt aan sorteeropdrachten, corveetaken en lichte productiewerkzaamheden, zonder werkdruk. Daarnaast krijgt de creativiteit natuurlijk alle ruimte in bijvoorbeeld het schilderwerk, prikken en tekenen. Ook worden producten gemaakt voor het eigen verkooppunt.

In de wijk

Onze cliënten vormen een onderdeel van de samenleving waarin ze wonen. Daarom verrichten zij vanuit De Meent ook werkzaamheden in de wijk. Ze brengen post rond, voorzien andere ORO-locaties van schone was, halen snipperpapier op bij de basisschool, doen boodschappen en helpen mee om de wijk schoon te houden. Samen met de begeleiders wordt gekeken waar de vragen liggen en of die vragen, individueel of in groepsverband, beantwoord kunnen worden.

Algemene vraag?

Neem contact op met de receptie:
Bel 0492-530053 (24 uur per dag)
Mail info@oro.nl (24 uur per dag)

Meer weten over zorg?

Neem contact op met ORO Entree:
Bel 0492-472872 (werkdagen van 9-17 uur)
Mail welkom@oro.nl (24 uur per dag, antwoord binnen 2 werkdagen)