Rakthof

U bevindt zich hier: Home | Rakthof

Rakthof

Rakthof 13, 5709 EK Helmond

Rakthof is een dagbestedingscentrum dat aan de rand van de wijk Rijpelberg op een klein bedrijventerrein ligt. De dagbesteding die hier wordt aangeboden heeft een arbeidsmatig karakter. Cliënten worden gecoacht en ondersteund om zo zelfstandig mogelijk hun werk uit te voeren. Binnen het centrum zijn diverse groepen actief.

Klusteam

Het Klusteam doet van alles, meestal in de buitenlucht: ramen wassen, informatieborden schoonhouden, tuinonderhoud, speeltoestellen controleren en schoonmaken: ze hebben een belangrijke taak! Soms werkt het team in een wijk, soms is het actief bij Toverland of bij Dierenrijk. Het Klusteam helpt daar waar hulp nodig is. Hoewel er vaak hard gewerkt wordt, is er geen echte werkdruk. Iedereen mag en kan op zijn of haar eigen tempo aan de slag.

Recycle  

ORO Recycle houdt zich bezig met het recyclen van elektrische apparaten. Oude machines, zoals computers, telefoons en koffiezetapparaten worden uit elkaar gehaald en materialen geselecteerd en gesorteerd. Dat alles uiteraard op een veilige manier.

Grafisch Centrum

In het Grafisch Centrum werken cliënten aan de opdrachten die binnenkomen. Die opdrachten kunnen voor ORO zijn, maar ook voor andere klanten. De werkzaamheden van de cliënten zijn heel verschillend. Van clubboekjes maken tot trouwkaarten en geboortekaartjes maken tot enveloppen uitprikken. De cliënten maken hierbij vaak gebruik van machines die hen helpen met vouwen, nieten en snijden.

Productiecentrum

De cliënten die hier werken willen graag arbeidsmatig aan de slag. Er wordt hier hard gewerkt aan allerlei opdrachten die we van bedrijven uit de regio krijgen. Het werk is heel gevarieerd: we wegen bijvoorbeeld schroeven af en maken daar setjes van, maken spijkerclips en vliegengordijnen. Soms krijgen we ook een spoedklus van een bedrijf binnen. Hoewel er vaak hard gewerkt wordt, is er geen echte werkdruk. Iedereen mag en kan op zijn of haar eigen tempo aan de slag.

Algemene vraag?

Neem contact op met de receptie:
Bel 0492-530053 (24 uur per dag)
Mail info@oro.nl (24 uur per dag)

Meer weten over zorg?

Neem contact op met ORO Entree:
Bel 0492-472872 (werkdagen van 9-17 uur)
Mail welkom@oro.nl (24 uur per dag, antwoord binnen 2 werkdagen)