Van Speijk

U bevindt zich hier: Home | Van Speijk

Van Speijk

Van Speijklaan 71, 5703 XE Helmond

Een bruisend centrum met onder meer eetcafé De Stoofpot voor de buurt, een ontmoetingsruimte, een fitnessruimte én diverse lokalen waar dagbesteding geboden wordt aan cliënten van ORO en van SWZ. Onderdeel van die dagbesteding is ArtORO Van Speijk. In het gebouw huist ook de afdeling die de vakantiereizen voor ORO-cliënten organiseert en zit tevens de ambulante dienst van de wijk. Er is ook fysiotherapie vanuit de Zorgboog aanwezig.

Activiteiten en dagbesteding
Door de inzet en het enthousiasme van de betrokken teamleden en vrijwilligers, wordt op Van Speijk een breed palet aan dagbesteding aangeboden. Voor cliënten van SWZ, die getroffen zijn door lichamelijke beperkingen of NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) worden activiteiten aangeboden; bijvoorbeeld op het gebied van afasie en sport & spel. Ook worden yogalessen gegeven, is er een fitnessruimte en zijn cliënten bezig met koken en bakken. Naast de vele creatieve mogelijkheden bij ArtORO worden er ook andere activiteiten aangeboden zoals multimedia, houtbewerking, mozaïek, natuur en wordt er gezellig samen koffie gedronken en geluncht in een gezellige ruimte.

Vrije Tijd
Van Speijk is ook een centrum voor vrije tijd. In de avonduren zijn diverse groepen actief. Naast de gezellige soos op zaterdagavond wordt er muziek gemaakt, gedanst en toneel gespeeld. Ook zijn er groepen tekenen en schilderen, naaien en computeren.

Welkom
Van Speijk is een laagdrempelige locatie waar je makkelijk even binnenloopt. De activiteiten worden afgestemd op de vraag van de cliënt. Niet het aanbod staat centraal, eerst wordt geluisterd naar de wensen van de cliënt, die vervolgens de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met vele verschillende mogelijkheden.

Verkooppunt
Meteen naast de ingang van Van Speijk is een mooi verkooppunt ingericht. Hier worden werken van al onze kunstenaars van ArtORO en SWZ te koop aangeboden.

Openingstijden verkooppunt: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur

Algemene vraag?

Neem contact op met de receptie:
Bel 0492-530053 (24 uur per dag)
Mail info@oro.nl (24 uur per dag)

Meer weten over zorg?

Neem contact op met ORO Entree:
Bel 0492-472872 (werkdagen van 9-17 uur)
Mail welkom@oro.nl (24 uur per dag, antwoord binnen 2 werkdagen)