Werk jij met eten bij een café, restaurant of eetpunt? Kook je graag zelf of voor een groep? Wil je leren hoe je dit veilig kunt doen? Dan is de cursus voedselveiligheid iets voor jou.
Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil leren over hoe je netjes en schoon in de keuken werkt. En hoe je het eten goed kunt opdienen.
Hoe werkt het?
Je werkt in een klein groepje, meestal van zo’n 6 tot 8 deelnemers. Jullie komen 6 keer bij elkaar. Daarna is er nog een feestelijke afsluiting.
Deze onderwerpen gaan we bespreken:
- Hoe maak je goed schoon?
- Waar let je op als je eten koopt?
- Hoe bewaar je eten en drinken?
- Waar kun je ziek van worden?
- Waarom moet je eten goed warm maken?
Let op: dit is geen kookcursus. Je leert dus niet hoe je bepaalde gerechten maakt. Elk jaar is er een herhalingsles.