Keizersbosch

WELKOM BIJ KEIZERSBOSCH

In een rustige en verkeersluwe woonwijk in Gemert, aan de straat Keizersbosch, wonen zes cliënten in twee geschakelde woningen aan een klein en gezellig hofje. De leeftijd van de cliënten varieert tussen de twintig en zeventig jaar. Er zijn slaapkamers beneden en boven en er is een gezamenlijke keuken die door beide woningen gebuikt wordt. Op nummer 28 én op nummer 30 is een gezamenlijke woonkamer en een badkamer met toilet. In beide huizen is ook nog een extra toilet aanwezig. Ook hebben de huizen een eigen tuin. In een tuin staat een tuinhuisje, in de andere tuin een schommel. Bovendien is daar in de zomer plaats voor een zwembad.

De begeleiding is hier aanwezig tussen zeven uur ’s ochtends tot tien uur ‘s avonds. Vanwege de doelgroep van de woning, richt de ondersteuning zich op de ADL-zorg, maar zeker ook op de gedragsmatige begeleiding. In de nachtelijke uren kan gebruik gemaakt worden van de diensten van de Zorgcentrale.

  • Type woning: Groepswonen
  • Aantal bewoners: 6

Adres: Keizersbosch 28, 5421 EN Gemert

Plan je route

OVER KEIZERSBOSCH

De cliënten in deze woningen hebben behoefte aan duidelijkheid, structuur, geborgenheid en veiligheid. Sommige cliënten gaan naar dagbesteding, een aantal cliënten heeft dagbesteding in de woning. Een mix tussen die twee is ook mogelijk. De mogelijkheid van dagbesteding aan huis wordt geboden, omdat de overgangen, het weggaan naar een andere locatie, voor sommige bewoners problematisch is. Thuis wordt er dan gebakken en gekookt, maar er worden ook sorteerwerkjes of andere senso-motorische activiteiten gedaan. De individuele vraag staat hierbij altijd centraal; wat wil jij vandaag, wat kun je aan, waar word je gelukkig van?

Die individuele aanpak loopt als een rode draad door de woningen. Voorbeeld daarvan is de manier waarop de dag wordt gestructureerd. Wat vind jij het fijnste? Een pictosysteem, een fotosysteem of  liever op een andere manier? Die individuele aanpak past ook bij de bewoners. Gezien hun ontwikkeling, leven ze meer naast dan met elkaar. Groepsactiviteiten zijn er wel, maar iedere cliënt kiest zelf of hij daar al dan niet aan wil meedoen.

De begeleiding kookt elke dag vers. Rond etenstijd wordt de eetlust opgewekt door de lekkere geuren die zich door de woningen verspreiden. De cliënten eten in de woonkamer, als ze dat tenminste willen. Sommigen eten het liefst alleen, anderen vinden het gezelliger als er meer mensen aan tafel zitten. En wil je meehelpen met koken en klaarzetten? Fijn, dat kan natuurlijk. Net zoals je ook mag meehelpen met de was of andere huishoudelijke taken.

Jouw individuele vraag staat bij de begeleiding centraal. De begeleiders proberen de cliënten, die zich veelal moeilijk duidelijk kunnen maken, te lezen. Waar groei jij van, wat vind je fijn? Is Shantala-massage iets voor jou, wil je ’s avonds graag op familiebezoek of wil je, in de speciale rust- en snoezelruimte, liever rustig thuis zijn? Het mag en kan allemaal.

OVER DE BEWONERS

De cliënten die aan Keizersbosch wonen, horen er helemaal bij in de buurt. Het contact met de buren is warm. Een van de cliënten haalt elke week het glas op en brengt dat naar de glasbak. Ook wordt er samen gewinkeld in het dorp en wordt er, liefst dagelijks, even gewandeld.

Het contact met de familie van de bewoners is goed en passend bij de individuele situatie van de cliënt. De families zijn over het algemeen erg betrokken. Er zijn ook vrijwilligers actief.

Bekijk de video

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud