Veelgestelde vragen - Prettige dag
De cliënten van ORO maken de meest mooie en lekkere dingen. Op veel locaties van ORO kan je terecht voor het kopen van creatieve cadeaus. Op sommige plekken worden ook eigen gemaakte worstenbroodjes verkocht. Kijk voor het overzicht van verkooppunten op onze website.
Voor opvang in het weekend zijn er mogelijkheden voor logeren en gespecialiseerde opvang (BSO). BSO is enkel op zaterdag. Neem voor meer informatie contact op met ORO Entree.
Ja, het is zeker mogelijk om een rondleiding te krijgen bij een dagbestedingslocatie in jouw buurt. Neem daarvoor contact op met ORO Entree.
ORO biedt gespecialiseerder opvang (BSO), op alle doordeweekse dagen en op zaterdag. ORO biedt geen voorschoolse opvang.
Ja, je kunt je eigen voorkeur aangeven. We proberen dit dan ook zo te realiseren. Afhankelijk van het type dagbesteding, kan het zijn, dat de betreffende dagbesteding niet op elke dag geboden wordt.
Een organisatie als ORO is heel blij met alle vrijwilligers. Wij verwelkomen dan ook graag nieuwe mensen die vrijwilligerswerk willen doen. Op de website van 'werkenbijoro' vind je alle informatie en eisen die gelden voor vrijwilligers. Ook vind je er mooie verhalen uit de praktijk. We horen graag van je!
Veel zaken die ORO voor de cliënten doet, worden vergoed door de overheid. Maar niet alles. Voor sommige dingen moet je zelf bijbetalen. Omdat we het belangrijk vinden dat je precies weet hoeveel je moet bijbetalen en waarvoor, hebben we een brochure gemaakt. Deze brochure is vooral bedoeld voor cliënten met een Wlz-indicatie die wonen bij ORO.
Bekijk de brochure
Het is mogelijk een aanvraag te doen voor vervoer, voor bijvoorbeeld school of dagbesteding. Wanneer je al cliënt bij ORO bent, kan de zorgcoördinator dit voor je regelen. Ben je nog geen cliënt bij ORO, moeten je we verwijzen naar jouw gemeente. Hier is namelijk financiering voor nodig. Heb je hier hulp bij nodig, vraag het ons gerust.
Als je een verstandelijke beperking hebt is het mogelijk om vanuit de Jeugdwet, Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Zorgverzekeringswet of de Wet langdurige zorg (Wlz) toezicht, zorg en/of ondersteuning aan te vragen. Om deze financiering te ontvangen (inclusief bijbehorende vergoedingen) is vaak een geldige en passende indicatie nodig. Bekijk welke mogelijkheden voor jou gelden.
Staat je vraag er niet bij?
ContactHeb je een vraag?
Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.
* geeft verplichte velden aan